toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Boranija sa piletinom

Priprema:

  1. Pileće meso narezati na manje komade, posoliti i pobiberiti po ukusu i dobro sjediniti.
  2. U dubljem tiganju ili šerpi sa debljim dnom zagrejati ulje, dodati začinjeno meso.
  3. Posle par minuta, uz stalno mešanje dodati sitno seckani beli luk.
  4. Kada meso promeni boju dodati na listiće iseckani crni luk, boraniju i sok od paradajza.
  5. Promešati, poklopiti i nakon 5 minuta dodati bosiljak.
  6. Kuvati još 15 minuta uz povremeno mešanje.
  7. Pred kraj, po ukusu začiniti sa još malo bibera i bosiljka.

Jelo pripremila Dragan Pušica, autor food bloga "Moje grne"

Zdravi recepti

Predlog za serviranje:

Po želji, jelo se može posuti rendanim parmezanom.

Težina pripreme:

Srednja

Vreme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

Recept za 3-4 osobe
1 Frikom zelena boranija
450g Pilećeg belog mesa
4 čena Belog luka
500ml Domaćeg soka od paradajza
2 kašičice Suvog bosiljka
2 kašike Maslinovog ulja
Prstohvat Kalijumove Soli
1 manja glavica Crnog luka
Po želji Šareni mleveni biber
Frikom.rs