toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Kratko - slano - slatko

Lepeze sa čvarcima

Priprema:

  1. Prethodno odleđeno Frikom Testo za sve oklagijom razvijte na površini koju ste prethodno posuli brašnom.
  2. Testo isecite na kvadrate, približno istih dimenzija (od dve table Frikom Testa za sve, dobija se 32 kvadrata).
  3. Osam isečenih kvadrata ostavite prazne, a na ostale u sredinu stavite po malo droždine/čvaraka.
  4. Tri ivice svakog kvadrata premažite umućenim jajetom. Premazano jaje će pomoći da se kvadrati spoje tokom pečenja.
  5. Spajate po 4 kvadrata, 3 namazana i 1 prazan na kraju. Spojenim kvadratima sve nepremazane ivice treba da budu na vrhu.
  6. Tako složene kvadrate stavljajte u modle za mafine. Modle možete namazati mašću da biste mafine kasnije lakše vadili iz kalupa.
  7. Stavite ih na sredinu, tako da stoje uspravno. Ne brinite što je veći deo kalupa prazan, tokom pečenja testo će da naraste.
  8. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni 15-20 minuta (dok ne porumene) na 200 stepeni.
  9. Servirajte ih tople ili hladne.
  10. Prijatno!

Napomene:

Droždina je talog - sitne mrvice koje preostanu nakon topljenja masti. Može se pronaći u bolje snabdevenim mesarama ili marketima. Ako nemate droždinu, čvarke možete usitniti u mašini za mlevenje, ili u nekom jačem blenderu. Ukoliko imate duvan čvarke, njih pomešajte sa malo rastopljene masti, da biste ih lakše premazivali po testu.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

30 minuta

Sastojci recepta

za 3 - 4 osobe
1 pakovanje Frikom Testa za sve
1 jaje
po želji čvarci/droždina
malo brašna za posipanje
malo masti za podmazivanje
Frikom.rs