toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Kratko - slano - slatko

Mašnice sa kobasicama

Priprema:

  1. Prethodno odleđeno Frikom Testo za sve oklagijom razvijte na površini koju ste posuli brašnom.
  2. Polovinu razvijenog testa premažite tankim slojem kisele pavlake. Namazanu polovinu testa preklopite drugom polovinom.
  3. Gornji sloj testa premažite prvo umućenim jajetom, pa pospite susamom.
  4. Testo prevrnite i premažite ga umućenim jajetom, pa pospite makom, a onda ga isecite na tanke trake.
  5. Oko kobasica spiralno uvijajte trake od testa i stavljajte ih u pleh koji ste obložili pek papirom.
  6. Pecite ih dok ne porumene u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni, 15-20 minuta.
  7. Servirajte tople ili hladne. 
  8. Prijatno!

Napomene:

Dobro idu uz svetlo ili tamno pivo.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

30 minuta

Sastojci recepta

za 4 osobe
1 pakovanje Testa za sve
100 ml kisele pavlake
1 jaje
10 - 20 g susama
10 - 20 g maka
15 - 20 tankih kobasica
malo brašna za posipanje
Frikom.rs