toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Sataraš (Bećarac)

Sataraš je tradicionalno jelo, poznato u Srbiji. U različitim delovima Srbije se drugačije i zove. U Vojvodini je poznatiji kao "Bećarac", u južnom delu Srbije "Prženo". U svakom slučaju, jako ukusan i zdrav obrok. 

Priprema:

  1. Zagrejati tiganj i staviti kašiku svinjske masti da se otopi
  2. Sipati Sataraš mešavinu, smanjiti vatru i dinstati luk i papriku 20 do 25min, dok ne omekša.
  3. Pustiti da uvri sva voda, pa dodati soli po ukusu, malo bibera i 3 razmućena jaja.
  4. Izmešati sve dobro, da bi se jaja ispekla sa svih strana i povezala Sataraš. 

Jelo pripremila Ana Verebi Đurđević, autor bloga "Prstohvat soli"

Zdravi recepti

Predlog za serviranje:

Može se jesti samostalno kao glavno jelo, a može se poslužiti i kao prilog grilovanoj piletini. Tradicionalno se jede prstima (umakanjem).

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

Recept za 3-4 osobe
1 Frikom Sataraš mešavina
3 Jaja
1 kašika Svinjske masti
Prstohvat Soli
Frikom.rs