toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

7 trikova da kuvanje učinite lakšim

7 trikova da kuvanje učinite lakšim

7 trikova da kuvanje učinite lakšim

I najveći majstori u kuhinji imaju svoje trikove, a mi vam donosimo nekoliko koji će skratiti vreme u kuhinji i učiniti ga jednostavnijim.

  1. Ukoliko vam se istupio nož, imamo pravi savet za njegovo oštrenje. Okrenite tanjir naopako i nož nekoliko puta provucite preko tanjira kako biste ga naoštrili.

Naoštrite nož brzo i lako na tanjir

2. Dok kuvate, zakačite štipaljku na kašiku za mešanje. Na taj način ona neće napraviti salto i upasti u šerpu.

Kako da kašika ne upadne u vodu kad se kuva nešto

3. Da čeri paradajz ne leti po radnoj površini, stavite ga između dva poklopca. Jednim potezom noža ga sečete na jednake delove.

Kako da isečem paradajz

4. Ako niste najspretniji sa razdvajanjem žumanceta i belanceta, razbijte jaje u posudu i uzmite praznu flašu. Isterajte vazduh iz flaše, a zatim je prislonite žumancetu i pustite da vazduh ispuni flašu. Žumance će proći kroz flašu, a belance ostati u posudi.

Razdvajanje žumanaca od belanaca

5. Potrebno vam je samo nekoliko kapi limuna tokom kuvanja? Nemojte ga seći, napravite rupicu čačkalicom i iscedite koliko vam je potrebno.

Ceđenje limuna trik

6. Smesu za palačinke sipajte u praznu flašu i probušite zatvarač. Čeka vas u frizideru kada klinci požele palačinke, a sipanje u tiganj je praktičnije!

Palačinke trik

7. Nemojte sipati ulje u vodu za pastu. Sos se na taj način teže vezuje za testeninu. Stavite malo više soli u klučalu vodu za bolji ukus.

Špagete trik za kuvanje

Vezani članci

Frikom.rs