toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Kako da očistite ribu u 5 koraka

Kako da očistite ribu u 5 koraka

Kako da očistite ribu u 5 koraka

Ne propuštajte jela od ribe zbog toga što ne znate kako da je očistite.

Konzumiranje ribe dva puta nedeljno je dobro za naš organizam, a uz ukusnu marinadu i prava poslastica za sve hedoniste. Pored esencijalnih vitamina i minerala, riba sadrži visok procenat omega 3 masnih kiselina, supstanci koje podstiču ljudski metabolizam i povezane su sa još dosta pozitivnih zdravstvenih ishoda.

Ali, od lova do trpeze, riba pređe dalek put koji se broji u kilometrima i koracima pripreme. Uz jutarnje sunce, ribolovci pripremaju brodove, otiskuju se na pučinu, zabacuju mreže i čekaju. Sreća, kao i svuda, igra bitnu uslugu, ali je ovde kvantitativno i kvalitativno merljiva. I dok jedni vuku teške mreže pune ribe, drugi zbrajaju troškove lošeg ulova. Ipak, mala tajna dobre morske ribe je u zamrzavanju odmah nakon ulova. Samo tada riba ne gubi svoje nutritivne vrednosti, minerale i vitamine i spremna je da bude glavna poslastica na nekoj porodičnoj trpezi u Srbiji ili drugim zemljama sa oznakom “nema more” :)

A kad već proputuje toliki put, trebalo bi je spremiti na zanimljiv način, naći dobro belo vino uz koje ćete je servirati, ali pre svega ovoga očistiti je. Zato vam savetujemo da pogledate naš infografik i zasučete rukave. Vrlo je jednostavno, a garantujemo da ćete uz malo vežbe postati pravi majstor i uživati u pripremi sjajnih jela od ribe.

Kako da očistite ribu u pet koraka

Vezani članci

Vezani recepti

Frikom.rs