toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Kako da umesite testo kao vaša baka?

Kako da umesite testo kao vaša baka?

Kako da umesite testo kao vaša baka?

Miris hleba koji se peče i brašnjave ruke bake koja je ustala pre svih ukućana kako bi umesila testo, razvukla domaće kore i uz osmeh dočekuje pospane unuke… Da li vas je ova slika bar na trenutak vratila u detinjstvo? 

Zašto vi ne biste stvarali nove uspomene? Umesto hleba iz pekare, neka se kućom širi miris domaćeg hleba, a od gostiju dobijajte pohvale za domaće kiflice sa džemom ili sirom. Sebe počastite supom od domaćih testenina!

Uzmite olovku i papir, a moderne domaćice sve mogu zabeležiti i na tabletu ili laptopu. Prolazimo kroz savete kako da testo uvek uspe.

1. Pre nego što krenete sa mešenjem testa, dobro prosejte brašno jer će tako testo bolje narasti. I pazite, u kvasac nikada ne dodajte so jer ćete tako samo sprečiti narastanje testa. Najbolje je izmešati so sa brašnom i tome dodati kvasac i malo šećera.

Testo i trikovi2. Kako biste lakše oblikovali testo, ruke premažite uljem. Videćete kakve sve oblike možete stvarati od loptice testa.

Savršeno testo brzo i lako3. Za sjajnu koricu na testu, premažite testo žumancem, a za hrskavo testo ne podmazujte pleh, već ga poprskajte vodom pre pečenja.

Umestite testo kao vaša baka4. Rernu dobro zagrejte pre nego što testo ubacite u nju. Ukoliko rerna nije zagrejana, testo se neće lepo ispeći, popucaće i imaće debelu koricu, a postoji šansa da se zalepi za pleh u kojem se peče.

Trikovi i recept za testo5. Šta kada se kolač zalepi za pleh? I za to imamo rešenje. Na šerpicu sa kipućom vodom stavite pleh sa testom i neka odstoji tako par minuta. U par poteza testo će se odlepiti i biće spremno za posluženje.

Isprobajte i javite nam da li su vam trikovi bar malo pomogli pripremu.

Prijatno!

Vezani članci

Frikom.rs