toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Sladoledi u poznatim filmovima i serijama

Sladoledi u poznatim filmovima i serijama

Sladoledi u poznatim filmovima i serijama

Spremite dlanove za gromoglasan aplauz. :) Sladoled ima zapažene uloge u brojnim filmovima, a mi smo izdvojili samo neke od njih.

Znate da je savršena poslastica i način da započnete dan. I odlično društvo za duge prolećne šetnje, slatke razgovore sa prijateljima i porodična okupljanja. Tu je i kada je manje lepa situacija u pitanju. Uklopi se lako u svaku romantičnu scenu, a sa vama podeli i tugu nakon raskida. Sladoled, u svim njegovim ukusima i formama, poslastica kojoj ne možemo odoleti.

Uzmite kutiju sladoleda, veliku kašiku (ne, nije sramota jesti sladoled velikom kašikom) i prisetite se neke od najpoznatijih scena iz filmova i serija u kojima ovaj slatkiš igra glavnu ulogu.

DVA MUŠKARCA, JEDAN RASKID

“Uživam u vezi sa dva muškarca istovremeno. Jedan se zove Ben, drugi Džeri. Broj stvarnih muškaraca: 0.” Verovatno najpopularnija izreka iz filma “Dnevnik Bridžit Džons”, koja opisuje pravu, iskrenu i doživotnu ljubav koja može da postoji samo između sladoleda i žene. Uz slatko – hladni ukus porodičnog sladoleda najlakše se leči slomljeno srce. Pa, čak i kada terapija potraje i po nekoliko dana, garantovan je uspeh. :)

PROBLEM JE U MENI, TI SI SAVRŠEN!

A šta ćemo sa problemom raskida kod muškaraca? Šta kada mu obeća da će zvati a ne pozove? Odričemo se svih stereotipa o nežnijem polu koji emocije zatrpava slatkišima jer znamo da i dečaci plaču zbog neuzvraćene ljubavi. I da i njih najbolje razume sladoled. A za dokaz imamo Čendlera iz planetarno popularne serije “Prijatelji”.

SLADOLED I ROMANTIKA

Ok, preterali smo sa raskidima. Pravu ljubav uvek možemo dodatno da zasladimo sladoledom. I pridobijemo nečiju naklonost samo jednom kuglom. Dobro, možda ipak bez dve ne treba da prihvatate poziv na sastanak. A ako ste dovoljno smeli, poslužite se trikom iz filma Notebook :)

I SUNĐER BOB JE FAN SLADOLEDA

Zaljubljeni ili ne, sa prijateljem uvek možete da podelite porodični sladoled i priču o tome kako vam je prošao dan. A brkovi od sladoleda će samo učvrstiti vaše prijateljstvo.

NEMA TE TEŠKE SITUACIJE KOJU SLADOLED NE MOŽE DA REŠI

I u najtežim trenucima, sladoled vam može izmamiti osmeh. I uliti hrabrosti da se izborite za neke nove, mnogo lepše dane. Zato ni ne čudi iskrena zbunjenost Foresta u popularnom filmu “Forrest Gump” kada njegov nadređeni odbije smrznutu poslasticu. Ipak, verujemo da je na kraju sladoled zaslužan za novo prijateljstvo.

Šta vi mislite, gde je sladoled pokupio najviša simpatija gledalaca? :)

Vezani članci

Frikom.rs