toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Grandissimo - umetnost u sladoledu

Grandissimo - umetnost u sladoledu

Grandissimo - umetnost u sladoledu

Za umetnike važi da su posebni ljudi, oni imaju tu moć da obično pretvore u neobično i da otkriju lepotu u stvarima koje ih okružuju. Da bi nastalo vrhunsko umetničko delo, potrebno je puno truda, posvećenosti i genijalnosti jednog umetnika... Ali kada jednom bude stvoreno, ono pruža neponovljivi doživljaj svakome od nas.

Sa ciljem da stvorimo taj poseban doživljaj, kreirali smo novu dizajniranu ambalažu Grandissimo sladoleda koja je inspirisana vrhunskim remek delima svetskih umetnika: Gustava Klimta i Žordža Pjera Sera.

Na ambalaži sladoleda Grandissimo biskvit i čokolada-lešnik je slika ,,The Kiss’’ Gustava Klimta, a Grandissimo stracciatella i šumsko voće je inspirisana slikom ,,A Sunday on la Grande Jatte’’ koju je naslikao Žorž Pjer Sera.

Vrhunski kvalitet i unapređena receptura sladoleda savršeno se slažu sa novom specijalno dizajniranom ambalažom,  a sve zajedno kreira jedinstveni osećaj uživanja u sladoledu.

Slike koje su nas inspirisale imaju neprocenjivu vrednost po svom značaju i lepoti. „The Kiss“ je najpoznatija Klimtova slika i ikona moderne umetnosti. Veruje se da ova slika opisuje romantičan odnos samog slikara i žene koju je voleo. Nastala je tokom njegove “zlatne” faze. Smatra se da je jedna od najpopularnijih slika na svetu, a danas se nalazi u Austrijskoj galeriji dvorca Belvedere u Beču.

Žorž Pjer Sera je proveo dve godine slikajući  sliku ,,A Sunday on la Grande Jatte’’, a priča se da je satima znao da sedi u parku i skicira posetioce kako bi uhvatio savršenu formu i svetlost koja pada. Mnogi kritičari smatraju je jednom od najznačajnijih slika 19. veka iz perioda postimpresionizma.

Inspirisani genijalnošću ovih vrhunskih umetnika, želeli smo da stvorimo poseban sladoled - jednostavno umetnost u sladoledu.  Svim zaljubljenicima u umetnost i onima koji svet vide drugačijim očima, Grandissimo sladoledi pružiće posebne trenutke uživanja.

Frikom.rs