toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Doručak

FRIKOM HRONO Minut: Hrono mix kajgana

Priprema:

1. Umutiti jaja, posoliti ih i pobiberiti.

2. Dobro zagrejati tiganj i podmazati ga sa malo ulja. Dodati praziluk i pržiti ga par minuta uz neprestano mešanje.

3. Kada je praziluk ispržen, dodati Hrono mix. Pržite ga par minuta. Špargla, brokoli, tikvice i paprika će se brzo na vrelom tiganju ispržiti. Prokelj, možete kad malo omekša pritisnuti varljačom.

4. Praziluk i Hrono mix zalite umućenim jajaima. Smanjite temperaturu ringle i pustite kajganu da se prži samo sa donje strane, vodeći računa da ne sagori.

5. Po kajgani poređajte baby mozzarellu. Poklopite kajganu poklopcem (ili tanjirom) na 1-2min, tako će vreo vazduh ispeći i gornji deo kajgane i rastopiti sir.

6. Skinite poklopac i poređajte čeri paradajz.

7. Prijatno!

Napomene:

Dozvoljeno: u restrikciji i van restrikcije. Ovo jelo spada u složena jela zbog dve vrste proteina (jaja i sir-mozzarella) koje se kombinuju. Možete ga jesti jednom u 15-20 dana. Nije preporučljiva kombinacija ako ste na početku Hrono restrikcije. Ako budete sir zamenili npr. rukolom ili listovima svežeg bosiljka, dobili ste brz i lak doručak koji možete češće praviti. Predlog za večeru: umesto celih jaja umutite samo belanca, dodajte praziluk i Hrono mix. Ovakva večera je puna vitamina, minerala i vlakana.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

10 min

Sastojci recepta

Porcija za 1 - 2 osobe
4 jaja
po ukusu mlevenog bibera
malo ulja od koštica grožđa (ili bilo kog drugog dozvoljenog u Hrono ishrani)
50 - 60 g praziluka (isečenog na kolutove)
50 - 60 g Hrono mixa
po ukusu baby mozzarella
po ukusu čeri paradajz
Frikom.rs