toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Hrskavi kroketi od oslića

Priprema:

Priprema:
1. Krompir oljuštiti i iseći na kockice. Dotati mu Frikom grašak i skuvati zajedno.
2. Kuvani krompir i grašak dobro ocediti.
3. Frikom oslić filete skuvati, ocediti i viljuškom iskidati na sitnije komade.
4. Krompir i grašak izgnječiti (kao za pire), dodati komadiće ribe, pera mladog luka, rendanu koru
limuna, jaje, 1 - 2 kašike brašna i so. Sve zajedno zamesiti i izručiti na pobrašnjavljenu površinu.
5. Formirati loptu i nožem je iseći na 8 - 12 delova.
6. Smesa je gnjecava, pa zato dlanove pospite brašnom, Rukama formirajte pljeskavice (krokete).
7. Krokete pržite na vrelom ulju (3 -4 minuta) da porumene sa obe strane.
8. Tople krokete služite uz kriške limuna.
9. Prijatno!
Napomena: Krokete ne morate sve ispržiti, možete ih zamrznuti i koristiti po potrebi.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

30-35 minuta

Sastojci recepta

4-6 osoba
500g Frikom oslić fileti
100g Frikom graška
jedna rendana kora limuna
500g krompira
1 jaje
1-2 kašike brašna+za posipanje
po ukusu seckana pera mladog luka (ili vlašac svež / suv, peršun, sremuš... )
po ukusu so
malo ulja
Frikom.rs