toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Oslić u sosu od senfa

Priprema:

Priprema:
1. U zagrejan teflonski tiganj dodajte 2 kašike ulja (maslinovo ili suncokretovo), stavite filete Frikom
oslića, posolite ih sa jedne strane i pržite po 2-3 minuta sa svake strane.
Napomena: Filete je dovoljno da posolite malo sa jedne strane, možete pre nego što ih stavite u tiganj, a možete i u tiganju (so će
pomoći da ulje manje prska zbog vode iz zaleđene ribe). Fileti ribe će se još dodatno dinstati u sosu,tako da je ne morate mnogo
začinjavati pre toga.
2. Zagrejte tiganj, temperatura ne sme da bude na najjače, dodajte maslac. Kada se maslac istopi,
dodajte limun i belo vino. Pustite da provri, pa umešajte senf.
3. Smanjite temperaturu i pustite da se sos kuva 3 minuta.
4. U sos stavite filete prženog oslića, dodajte neutralnu pavlaku i so. Kuvajte sve još 3 minuta.
5. Jelo služiti toplo.
6. Prijatno!
Napomena: Ovo jelo možete napraviti I u posnoj varijanti tako što ćete maslac zameniti margarinom i umesto mlečne neutralne
pavlake dodati biljnu neutralnu pavlaku)

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

15-20 minuta

Sastojci recepta

1-2 osobe
500g Frikom oslić fileti
70-80g maslaca (posno: margarin)
2-3 kašike senfa
2-3 kašike limunovog soka
200ml belo vino
2+2 kašike maslinovog ulja (ili 2 kašike suncokretovog + 2 kašike maslinovog)
po ukusu so (morska so)
50 ml neutralne pavlake (posno: biljna neutralna pavlaka)
Frikom.rs