toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Pohovani oslić sa tartar sosom

Priprema:

Priprema:
1. Prvo spremite tartar sos. Pomešajte majonez, sitno seckane kisele krastavčiće, mirođiju, sok
limuna i rendanu koru limuna.
Napomena: U orginalan recept tartar sosa se ne dodaje rendana kora limuna, ali ova varijanta će pohovanoj ribi dati dodatan ukus
2. Filete oslića odlediti. Staviti ih na krpu da upije vuodi i ubrusom ih dodatno obrišite.
3. Filete isecite na manje komade. Posolite, umočite u umućena jaja, pa ih uvaljajte u prezle.
4. U dubljem tiganju dobro zagrejte ulje koje ste sipali, ali da ga ne bude više od debljine prsta (oko
1cm). Bitno je da temperatura prženja bude na ukljjučena na najjače.
5. Filete oslića pržite po 2 -3 minuta sa jedne strane, pa 2 - 3 minuta sa druge. Kada fileti sa obe
strane dobiju braon rumenkastu boju stavite ih na ubrus, da upije suvišnu masnoću.
6. Toplu hrskavu pohovanu ribu služite uz tartar sos.
7. Prijatno!
Napomena: Ovaj recept možete napraviti i u posnoj varijanti tako što ćete jaja zameniti da akvafabom (ili vegansko belance, to je
“voda” u kojoj su se kuvale leblebije, zagrejte je i pustite da uvri za 1/3, ohladite i mutite mikserom - dobićete nešto što je nalik
umućenom belancetu). Majonez za tartar sos zamenite posnim majonezom.

Težina pripreme:

Srednja

Vreme pripreme:

20 minuta + vreme koje potrebno da se odledi riba

Sastojci recepta

1-2 osobe
500g Frikom oslić fileti
50-80g hlebnih mrvica (prezle)
2 jaja
po ukusu so
malo ulja
100-150g majoneza
3 kašike sitno seckanih kiselih krastavčića
1 kašika mirođija (suva ili 2 kašičice sveže)
1 kašika limunovog soka
1/2 rendane kore limuna
Frikom.rs