toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Posni sendvič sa ribljim štapićima i humusom sa Hrono mixom

Priprema:

Priprema: 
1. Hrono mix sipati u vrelu vodu i kuvati desetak minuta. Proveriti da li je prokelj skuvan. Dobro ga ocediti.
2. U blender dodati skuvani Hrono mix sa pečurkama, 4 kašike humusa i 3 kašike maslinovog ulja. Izblendati sve sastojke dok se dobro ne sjedine.
3. Napraviti preliv: pomešati 2 kašike ulje, seckani beli luk, 1 kašiku soka od limuna, peršun i 1/3 kašičice morske soli.
4. Na vrelom ulju pržiti panirane riblje štapiće po 3 minuta sa obe strane - tj. dok ne dobiju zlatno braon boju.
5. Ređati: na donju polovinu zemičke namazati humus sa Hrono mixom, staviti list biljog (ili veganskog) sira, pržene panirane riblje štapiće, preliti štapiće prelivom (od belog luka i peršuna), preko staviti 1 - 2 koluta paradajza, zelenu salatu i preklopiti gornjim slojem zemičke.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

15 minuta

Sastojci recepta

2-3 osobe
1 pakovanje Frikom paniranih ribljih štapića
1/3 pakovanja Hrono mixa sa pečurkama
4 kašike humusa
3 kašike maslinovog ulja
2-3 zemičke (posne)
po želji salate
malo posnog biljnog sira za sendviče (u listićima)
malo preliva za riblje štapiće (2 kašike ulja, 1 čen belog luka (sitno seckanog), 1 kašika soka od limuna, peršun (po ukusu), 1/3 kašičice morske soli)
Frikom.rs