toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Minestrone supa

Priprema:

Priprema:
1. Napraviti bujon: U lonac staviti piletinu, paškanat i luk koji ste isekli na pola. Preliti vodom i kuvati 20
minuta. Kada je piletina i povrće skuvano, procediti bujon, povrće ostaviti sa strane, a pileće meso
iseckati na sitnije komade.
2. U lonac sipati bujon, dodati mu iseckanu piletinu i Frikom Mešavinu za Minestrone supu. Dodati
začine: morsku so (prema ukusu), mleveni biber, mediteranski začin, paradajz pire, dimljenu mlevenu
papriku.
3. Kuvati poklopljeno 10 - 15 minuta.
4. Minestrone supu služiti uz rendani parmezan i prepečen hleb.
5. Jelo služite toplo.
Prijatno!

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

40 minuta

Sastojci recepta

za 4 osobe
1 pakovanje Frikom mešavine za Minestrone supu
1 glavica crnog luka
2 paškanata
oko 300g piletine
malo vode
malo morske soli
malo mlevenog bibera
po ukusu mediteranski začin (origano, bosiljak, majčina dušica, majoran, žalfija, peršun, ruzmarin)
1-2 kašičice paradajz pirea
malo dimljene mlevene paprike
malo parmezana
malo prepečenog hleba (sa belim lukom)
Frikom.rs