toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Posna pita sa rižotom

Priprema:

Priprema:
1. Praziluk koji ste isekli na krugove, pržite 1 - 2 minuta na vrelom ulju. Kad praziluk omekša i slojevi luka se odvoje jedan od drugog, dodajte Frikom mešavinu za Rižoto. Luk i rižoto zalijte bujonom (ili samo vodom). Posolite, pobiberite i dinstajte 15 minuta.
2. U šerpici pomešajte ulje i kiselu vodu. Kuvajte, kad počne da ključa sklonite sa vatre

3. Slažite po tri kore koje ste premazali mešavinom ulja i kisele vode. Na treću koru nanesite fil i urolajte je.

4. Urolane pite slažite u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom.
5. Pitu pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, tj. dok ne porumeni.
6. Gotovu pitu seći kada se malo prohladi.
7. Služiti toplo ili hladno.
Prijatno!

 

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

40 minuta

Sastojci recepta

za 2-3 osobe
500g tankih kora za pitu
2 struka praziluka
1 pakovanje Frikom rižota
malo soli
malo bibera
1 dl bujona od povrća
1 dl ulja
1 dl kisele vode
Frikom.rs