toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Slane ruske šubarice

Priprema:

Priprema:
1. Kora: Umutiti mikserom 4 belanceta sa malo soli. Kad belance postane penasto i gusto, smanjite
brzinu i dodajte jedno po jedno žumance, malo po malo brašna, Grčkog jogurta, rendanu šargarepu,
prašak za pecivo i ulje.
2. Smesu za koru sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 15 - 20
minuta, da kora dobije zlatno - braon boju. Isključite rernu i ostavite koru par minuta u otvorenoj reni.
3. Gotovu prohlađenu koru izvadite iz pleha i okruglom modlom (ili čašom) vadite krugove. Preostali
deo kore izmrvite i ostavite sa strane.
4. Fil: Skuvajte Frikom Zlatnu mešavinu (10 minuta), dobro ocedite i ohladite.
5. U dubljoj posudi sjedinite: skuvanu Frikom Zlatnu mešavinu, kuvana rendana jaja, iseckanu
pečenicu, izmrvljene ostatke kore, krem sir i pavlaku. Sve dobro izmešajte.
6. Na svaki krug kore kašikom dodajte fil i preklopite drugim krugom kore. Punjene krugove sa filom
malo stisnite da bi se fil rasporedio i po potrebi kašikom sa strane dopunite i oblikujte da biste dobili
valjak.
7. Premaz: umutite kašikom majonez i pavlaku, da se dobije homogena smesa. Ovom smesom slane
ruske šubarice premažite sa strane u krug, pa ih onda uvaljajte u rendani kačkavalj.
8. Slane ruske šubarice služiti hladne.
Prijatno!


Napomena: Od veličine modle kojom ćete vaditi krugove zavisi i broj šubarica koji ćete dobiti. Od jedne kore možete napraviti oko 10
komada.
Slane ruske šubarice su idealno hladno predjelo za slavlja, slave, rođendane...

Težina pripreme:

Teška

Vreme pripreme:

60 minuta

Sastojci recepta

za 5-10 osoba

kora:

4 jaja
140g brašna (oko 12 kašika),
2 dl Grčkog jogurta
1 prašak za pecivo,
2-3 rendane šargarepe,
po ukusu so
1dl ulja

fil:

1 pakovanje Frikom zlatne mešavine
180ml krem sira
180ml pavlake
2 kuvana rendana jaja
100g pečenice

Namaz:

4 kašike pavlake
4 kašike majoneza
150g rendanog kačkavalja
Frikom.rs