toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Zapečeni prokelj

Priprema:

Priprema:
1. Frikom Prokelj kuvati 5 minuta u vodi kojoj ste dodali kašičicu soli. Procediti ga i ostaviti par minuta da se dobro ocedi.
2. U pleh sipajte skuvani prokelj, prelite ga maslinovim uljem. Dodajte morsku so, majčinu dušicu, biber, sitno seckani beli luk. Sve dobro izmešajte.
3. Čašom ili teglom svaki prokelj zgnječite.
4. Pospite ga rendanom mocarelom i parmezanom.
5. Pecite ga u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 180 stepeni.
6. Jelo služiti toplo.
Prijatno!

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

35 minuta

Sastojci recepta

za 2-3 osobe
1 pakovanje Frikom prokelja
malo morske soli
malo maslinovog ulja
3-4 čena belog ulja
malo majčine dušice
malo bibera
malo mocarele
malo parmezana
Frikom.rs