Knedle - slatkiš koji nas vraća u detinjstvo

26. October 2017.
Autor Jana
Podelite

Svaka knedla je priča za sebe. Mala, slasna i puna ukusa, budi sećanja na mirise iz detinjstva i bakinu kuhinju. 

Da li ste znali da je dokazano da nam mirisi mogu probuditi emocije i sećanja? Zato se nemojte preterano čuditi što nekada dok šetate gradom osetite mirise koji vas podsećaju na detinjstvo i bakine ukusne knedle koje je pripremala samo za vas. Omiljeni mirisi nas mogu vratiti u prošlost i navesti da poželimo da ponovo oživimo taj ukus.

Ali, šta ako se desi da nam omiljeni kolač iz detinjstva ne uspe kao što smo to zamišljali. O protraćenom vremenu da i ne govorimo. Ako se baš odlučite da krenete u taj neizvestan posao, računajte da bez dva sata ozbiljnog truda sigurno nećete moći da spremite i servirate knedle. Proces kreće od čišćenja krompira, kuvanja, pravljenja pirea, mešenja testa, preko vađenja koštica i seckanja voća, uvijanja voća u testo, kuvanja.... Nema kraja nabrajanju.

Zato su tu Frikomove knedle sa bogatim nadevom od višanja, koje su nepogrešiv izbor i u čijem ćete ukusu i mirisu sigurno uživati kao u domaćim knedlama. Ova sočna poslastica je odličan desert ili međuobrok, a gotove su za samo nekoliko minuta.

Priprema je veoma laka, smrznute knedle stavite u umereno slanu ključalu vodu i kuvajte dok ne isplivaju na površinu, oko 15 minuta. Potom kuvane knedle ocedite i pospite proprženim hlebnim mrvicama i kristal šećerom.

Napravićete ih očas posla kada vam dođu gosti. Sigurno će se iznenaditi kakvu poslasticu ste pripremili za njih i to za kratko vreme, a da neće ni primetiti kada ste izvadili pakovanje smrznutih knedli iz zamrzivača.

Pre nego što ih poslužite, na vama je odluka kako ćete ih servirati, a evo nekoliko predloga koji će vas sigurno oduševiti:

- Prepolovite knedle od višanja na pola, i servirajte uz kuglu sladoleda sa topingom preko. Sudar fantastičnih ukusa će oživeti sva vaša čula.

- Uvaljajte knedle u pečene lešnike umesto u prezle. Lešnici će dati posebnu notu celom kolaču. Jedini problem je što ćete možda pojesti previše knedli.

- Umočite knedle u rastopljenu glazuru od crne čokolade. Pomalo gorka čokolada će se fantastično uklopiti uz ukus višnje.

- Poslužite knedle od višanja uz kompot od višanja. Zamislite samo - padne spoljašnja temperatura, a vi poslužite tople knedle zajedno sa kompotom. Ima li šta lepše?

- Jednu ili dve jabuke skuvajte u vinu, dodajte malo maslaca i šećera, pa sa dobijenim sosom od crvenog vina prelijte knedle. Uživanje je zagarantovano.

Uživajte uz Frikom knedle!

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!