FRIKOM HRONO Minut: Božićna torta sa limunom i lavandom

  • Srednje
  • Za 8 osoba
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:

    U dve posude sipati po 10g želatina i svaki preliti sa po 5 kašika vode. Ostaviti da nabubre.

    Zamesiti testo od: 100g mlevenog badema, 150g brašna od ječma, 150g maslaca, 80g kokosovog šećera i rendane kore limuna.

    Okrugao dublji pleh prečnika 24 cm, obložite papirom za pečenje. Sipajte testo i lagano prstima rasporedite ga po dnu pleha. Pecite ga, u prethodno zagrejanoj rerni, 15 minuta na 180 stepeni.

    Skuvati kokosovo mleko sa 20g kokosovog šećera (ne sme da vri).

    Umutiti 4 žumanca sa 20g kokosovog šećera. Toplo kokosovo mleko dodavati, malo po malo, u umućena žumanca uz stalno mešanje. Krem vratiti na vatru i dodati želatin. Kuvati par minuta da se želatin otopi.

    U dublju činiju umutiti maskarpone sir sa 30g limunovog soka i malo rendane korice limuna.

    Umućenom siru dodati krem od žumanca i lagano sve izmešati. Kašiku po kašiku dodati i umućenu slatku pavlaku.

    Pečenu ohlađenu koricu za tortu ostavite u plehu. Preko nje prelite krem i ostavite (1-2h) na hladnom mestu da se stegne.

    Skuvajte (ne sme da vri):  80g limunovog soka, 30g kokosov šećer i želatin. Prelite preko torte i pospite suvim cvetovima lavande.

    Tortu stavite u frižider (45 -60 min) da se preliv stegne.

    Prijatno!

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!