FRIKOM HRONO Minut: Hrono Falafel

  • 50 min + pred priprema 24h
  • Napredno
  • Za 3 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. U činiji sipajte 300g leblebija i prelite ih hladnom vodom. Ostavite ih da nabubre 24h.
    2. Kad nabubre, procedite ih i isperite. Skinite im opnu. Sada su leblebije spremne za pripremu recepta.
    3. U mlinu za kafu ili u avanu samleti sledeće začine: himalajska so, kumin, kim, korijander i kurkuma. Količinu začina dodajte po sopstvenom ukusu.
    4. Mladi luk (beli deo) iseckajte na kolutove i u tiganju ga propržite sa malo maslinovog ulja. Kada je gotovo, ostavite ga da se ohladi.
    5. Leblebije, sveži peršun, ohlađen ispžen mladi luk, beli luk u granulama, mešavinu začina, biber, limunov sok, mlevenu papriku i malo maslinovog ulja sameljite u blenderu dok ne dobijete homogenu masu.
    6. Ruke dobro nauljite i od ove smese oblikujte falafel u obliku pljeskavice. Falafel ređajte na papir za pečenje kojim ste obložili pleh. Pecite ih 25-30 minuta na 250 stepeni.
    7. U tiganju na malo maslinovog ulja, par minuta, propržite beli luk i dodajte listiće sveže žalfije. U to dodajte sitno iseckana pera mladog luka. Pržite ih 5 minuta uz stalno mešanje, pa dodajte 3 briketa Frikom blitve (po osobi). Pržiti još 10 minuta.
    8. Preliv za falafel: Umutiti 2-3 kašike susamove paste, himalasku so, beli luk u granulama, italijanska mešavina začina, secakni sveži peršun, limunov sok i malo maslinovog ulja. Količine sastojaka za preliv odredite sami po svom ukusu. 
    9. Prijatno!

Cookie policy

Da bi naša stranica ispravno funkcionisala i da bismo stalno unapređivali svoje usluge koristimo kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na „Prilagodi postavke“ možete da postavite njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite veb stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića koji su opisani u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!