Posna pašteta od Frikom crnog bakalara

  • 15-20 minuta
  • Jednostavno
  • Za 6-8 osoba
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Frikom crni bakalar kuvati, sa lovorovim listom i biberom u zrnu, oko 10 minuta. Prvo na najače da provri, pa onda smanjiti i pustiti da vri. Kada meso crnog bakalara omekša i počne da se odvaja, skloniti sa šporeta. Procediti ga. Meso iskidajte na manje delove.
    2. Krompir očistite i iseckajte na kockice. Kuvajte ga u slanoj vodi. Kad omekša, procedite ga.
      Napomena: Najbolja opcija je da za kuvanje koristite beli krompir.
    3. U blender sipajte: skuvani krompir, kuvani crni bakalar, bujon (u kome se kuvao bakalar) i beli luk. Maslinovo ulje dodavati postepeno, da ne biste previše razredili paštetu.
    4. Na kraju, prvo probajte paštetu. Dodajte bibera (po ukusu), a ukoliko je potrbno dodajte još soli.
    5. Paštetu čuvajte u frižideru.

    Prijatno!

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!