Meksički trouglići

  • 30 minuta
  • Srednje
  • za 4 - 5 osoba
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Zagrejte ulje u tiganju i pržite meso kratko (par minuta) na visokoj temperaturi.
    2. Temperaturu smanjite i mesu dodajte Frikom meksičku mešavinu.
    3. Sve zajedno pržite još 15 minuta.
    4. Sklonite sa vatre, pa dodajte so, beli luk i mix začina za meso.
    5. Svaku tortilju presecite na pola.
    6. U manjoj posudici pomešajte brašno i vodu, koji će služiti kao lepak za zatvaranje trouglića od tortilje.
    7. Ivice isečenih polovina od tortilja premažite “lepkom” od brašna i vode.
    8. Na sredinu svake tortilje stavite trougao gaude, preklopite krajeve preko sira, tako da dobijete džep.
    9. Džep napunite smesom mesa i povrća.
    10. Preostali otvor na trougliću premažite “smesom za lepljenje”. Pritisnite ivice da bi se zalepile.
    11. Trougliće pržite u zagrejanom ulju dok ne porumene.
    12. Servirajte ih uz meksički sos (po izboru).
    13. Služite tople.

Nezačinjene mešavine povrća

Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!