Sataraš (Bećarac)

  • 30 min
  • Jednostavno
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Predlog za serviranje:

Može se jesti samostalno kao glavno jelo, a može se poslužiti i kao prilog grilovanoj piletini. Tradicionalno se jede prstima (umakanjem).

Priprema:
    1. Zagrejati tiganj i staviti kašiku svinjske masti da se otopi
    2. Sipati Sataraš mešavinu, smanjiti vatru i dinstati luk i papriku 20 do 25min, dok ne omekša.
    3. Pustiti da uvri sva voda, pa dodati soli po ukusu, malo bibera i 3 razmućena jaja.
    4. Izmešati sve dobro, da bi se jaja ispekla sa svih strana i povezala Sataraš. 

    Jelo pripremila Ana Verebi Đurđević, autor bloga "Prstohvat soli"

    Zdravi recepti

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!