Papalina je vrlo popularna u mediteranskoj kuhinji. Može se jesti cela s kostima, pri čemu se u organizam unosi dodatna količina kalcijuma.
Frikom papalina dostupna je tokom cele godine i vrlo je jednostavna za pripremu. Namenjena je ljubiteljima male i sitne ribe.
| Nutritivna vrednost | na 100g | %RU** po porciji |
|---|---|---|
| Energija | 390 kJ/93 kcal | 4,7% |
| Masti | 3,4 g | 4,8% |
| od kojih zasićene masne kiseline | 1,0 g | 5,0 % |
| Ugljeni hidrati | 0 g | 0% |
| od kojih šećeri | 0 g | 0% |
| Proteini | 16 g | 31,2% |
| So | 0,13 g | 2,2% |
Pre pripreme proizvod nije potrebno odmrzavati. Neodmrznute papaline uvaljajte u brašno i stavite u prethodno zagrejano ulje i pržite ih 4 minuta. Pripremljene Papaline pre serviranja začinite i dodajte limunov sok po želji.