Jedna od osnovnih karakteristika mediteranske kuhinje je bogatstvo raznolikog povrća koje se koristi u spremanju različitih jela, uz dodatak karakterističnih začina.
Mediteranska mešavina je kombinacija rezane paprike, kukuruza šećerca, zelene boranije, šampinjona, luka i zelenih maslina. Ovaj proizvod omogućava veštim kuvaricama i kuvarima pripremu ukusnog povrća tokom cele godine. Odlično se slaže uz riblja i mesna jela.
| na 100g barenog proizvoda | na 100g | po porciji* |
|---|---|---|
| Energetska vrednost | 165 kJ / 39 kcal | 1,9%* |
| Proteini | 1,4 g | 2,8%* |
| Ugljeni hidrati | 4,7 g | 1,7%* |
| od toga šećeri | 1,4 g | 1,6%* |
| Masti | 1,5 g | 2,1%* |
| od toga zasićenih masnih kiselina | 0,3 g | 1,5%* |
| Natrijum | 60 mg | 2%* |
| Vlakna | 3,1 g | 12,4%* |
| Kalijum | 100 mg | 5%* |
| Vitamin C | 9,3 mg | 16%* |
Proizvod pripremati kao sveže povrće bez prethodnog odmrzavanja. Kuvati 15 minuta.