Riblja čorba od Frikom oslića, crnog bakalara I lososa
- 60-70 minuta
- Srednje
- Za 6-8 osoba
Meso Frikom fileta oslić vrlo je mekano i blagog ukusa i ne sadrži suvišne masnoće, a što je najvažnije dostupan je tokom cele godine. Namenjen je ljubiteljima laganih morskih jela.
| Nutritivna vrednost | na 100g | %RU** po porciji |
|---|---|---|
| Energija | 344 kJ / 81 kcal | 4% |
| Masti | 1,3 g | 6% |
| od kojih zasićene masne kiseline | <0,1 g | 0% |
| Ugljeni hidrati | <0,5 g | 0% |
| od kojih šećeri | 0 g | 0% |
| Proteini | 17 g | 34% |
| So | 0,09 g | 2% |
Pre pripreme proizvod je potrebno odmrznuti. Odmrznuti oslić možete pripremiti prženjem u ulju u tiganju, ili u pećnici s krompirima i povrćem. Prženi oslić odlično će se slagati sa osvežavajućom salatom od kuvanog krompira i svežeg peršuna.
Frikom riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranljivih sastojaka.