Frikom gambori su vrlo jednostavni za pripremu jer ih nije potrebno odmrzavati, gotovi su za samo nekoliko minuta i dostupni su tokom cele godine. Namenjeni su ljubiteljima rakova, kao i onima koji uživaju u laganim obrocima sa ukusom Mediterana.
| Nutritivna vrednost | na 100g | %RU** po porciji |
|---|---|---|
| Energija | 206 kJ / 49 kcal | 2% |
| Masti | 0,7 g | 1% |
| od kojih zasićene masne kiseline | 0,2 g | 1% |
| Ugljeni hidrati | <0,5 g | 0% |
| od kojih šećeri | <0,5 g | 0% |
| Proteini | 11 g | 21% |
| So | 2,5 g | 42% |
Pre pripreme proizvod oprati pod mlazom mlake vode. Repovi kozica se mogu pripremiti u tiganju sa maslinovim uljem i dodatkom ruzmarina za samo 10-15 minuta. Gambori će se odlično uklopiti uz rižoto, testeninu kao i uz tople i hladne salate. Pripremljeno jelo možete poslužiti uz svežu salatu ili umak.