Rolovane viršle

  • 15-20 minuta
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Razvucite oklagijom lisnato testo na pobrašnjavljenoj površini.
    2. Testo isecite na trakice širine 2-3cm
    3. Viršle isecite na pola ili 3 dela ako su velike. Svaki komad uvijte isečenom trakom lisnatog testa,obmotavajući viršlu spiralno tako da se na krajevima preklapaju. Prednji i zadnji deo viršle (oko 1cm) ne treba da bude obmotan testom.
    4. Obmotano lisnato testo četkicom premažite žumancetom i pospite susamom.
    5. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 7 minuta, tj. dok testo ne porumeni.
    6. Od tost sira isecite krugove (oko 5mm prečnika) i na sredini čačkalicom probušite 2 rupice tako da liče na dugmiće - to će biti njuške za prasiće. Za uši isecite sir u obliku trougla veličine oko 5mm
    7. Njuške i uši na viršle lepite majonezom ili pavlakom. Oči možete da napravite takođe od majoneza ili pavlake uz pomoć čačkalice tako što ćete stavite fil u obliku tačkice.

    Služite toplo ili hladno.

    Prijatno! 


Bazno testo

Trenuci koje pamtimo — miris sveće pečenih štrudli, doručak uz Frikom testo i slasne dezerte.

Ukusno

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!