Karfiol

Spremite obrok s ovim proizvodom

Karfiol je ukusno povrće iz roda kupusa. Istorija gajenja ove kulture vezana je za Mediteran, tačnije današnje područje Italije. Mediteranska kuhinja u celom svetu poznata je po svojim ukusnim i laganim jelima, u kojima karfiol zauzima veoma važno mesto.

Frikom karfiol uvek je spreman za pripremu zanimljivih gurmanskih kreacija, pa će svako jelo učiniti posebnim. Karfiol možete pripremiti kao osvežavajuću hladnu salatu, uz dodatak maslinovog ulja i kao prilog mesu ili ribi. Karfiol takođe, može biti glavni sastojak, ako ga pripremite zapečenog u bešamel sosu i siru, kao musaku ili ga ispasirate za krem supu.

Nutritivna vrednost proizvoda
na 100g barenog proizvoda na 100g
Energetska vrednost 121,4 kJ / 29,0 kcal
Proteini 2,3 g
Ugljeni hidrati 4,5 g
Masti 0,2 g
Priprema

Proizvod pripremati kao sveže povrće bez prethodnog odmrzavanja. Način pripreme: kuvati 5 minuta ili pržiti 10 minuta.

Tajna ukusnog obroka sakrivena je u ukusnom, smrznutom Frikom voću i povrću. Od graška i spanaća do mešavina za rusku salatu ili kineska jela i zdrave voćne smoothie-je.

Osnovno povrće

Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.

Povrće i voće

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!