Dublju posudu dobro zagrejte i dodajte ulje i maslac - da se rastopi.
U to dodajte zaleđenu Frikom rendanu bundevu, smeđi šećer, rendanu koru od pomorandže, mešavinu
začina za pite i vanilu. Dinstajte 5-10 minuta.
Uključite rernu na 250 stepeni, da se dobro zagreje. Pleh u kome ćete peći pitu, obložite papirom za
pečenje.
Prvu koru za pite premažite četkicom sa malo ulja. Preko nje stavite drugu koru, pa i nju premažite sa malo ulja. Preko druge stavite treću koru, koju ćete takođe premazati uljem. Na četvrtu koru stavite 1/2 fila.
Fil u jednom redu stavite na 5-10 cm od ivice kore. Kore urolajte oko fila.
Pitu stavite u pleh.
Ponovite postupak sa ostatkom kora i drugom polovinom fila od bundeve.
Rernu smanjite na 200 stepeni i pecite pitu 15-20 minuta.
Kada gornja kora pite "porumeni", pita je gotova. Izvadite je iz rerne i ostavite da se hladi.
Dublju posudu zagrejte, dodajte med, sok od pomorandže i cimet. Preliv kuvajte 10-15 minuta, uz povremeno mešanje.
Isecite pitu.
Da bi pita lepo upila preliv, potrebno je da hladnu pitu prelijete vrelim prelivom, ili vrelu pitu hladnim prelivom.
Prijatno!