Pita od bundeve

  • 35 minuta
  • Jednostavno
  • 4 - 5 osoba
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:

    Dublju posudu dobro zagrejte i dodajte ulje i maslac - da se rastopi.

    U to dodajte zaleđenu Frikom rendanu bundevu, smeđi šećer, rendanu koru od pomorandže, mešavinu
    začina za pite i vanilu. Dinstajte 5-10 minuta.

    Uključite rernu na 250 stepeni, da se dobro zagreje. Pleh u kome ćete peći pitu, obložite papirom za
    pečenje.

    Prvu koru za pite premažite četkicom sa malo ulja. Preko nje stavite drugu koru, pa i nju premažite sa malo ulja. Preko druge stavite treću koru, koju ćete takođe premazati uljem. Na četvrtu koru stavite 1/2 fila.

    Fil u jednom redu stavite na 5-10 cm od ivice kore. Kore urolajte oko fila.

    Pitu stavite u pleh.

    Ponovite postupak sa ostatkom kora i drugom polovinom fila od bundeve.

    Rernu smanjite na 200 stepeni i pecite pitu 15-20 minuta.

    Kada gornja kora pite "porumeni", pita je gotova. Izvadite je iz rerne i ostavite da se hladi.

    Dublju posudu zagrejte, dodajte med, sok od pomorandže i cimet. Preliv kuvajte 10-15 minuta, uz povremeno mešanje.

    Isecite pitu.

    Da bi pita lepo upila preliv, potrebno je da hladnu pitu prelijete vrelim prelivom, ili vrelu pitu hladnim prelivom.

    Prijatno!

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!