FRIKOM HRONO MINUT: Pasta sa Hrono mix-om

  • 20-30 minuta
  • Srednje
  • Za 2 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Lonac napuniti vodom, dodati malo morske soli i pastu od prosa. Smatrajte da vam je dovoljna količina jedna šaka suve paste po osobi. Lonac poklopiti i kuvati da proključa. Kad proključa, smanjiti temperaturu na najmanje i kuvati tako još 5min. Izgasiti šporet i pastu ostaviti još par minuta u poklopljenom loncu. Ocedite je neposredno pre serviranja. 
      Neko pri kuvanju paste u vodu dodaje i ulje, ali ulje ne dozvoljava da se pasta sjedini i upije začine i preliv, tako da lako skliznu sa nje tokom jela.
    2. U vrelom tiganju na malo maslinovog ulja od komine prodinstajte 10-15 minuta Hrono mix sa pečurkama. Prilikom dinstanja obavezno poklopite tiganj. Par minuta pred kraj skinite poklopac da voda ispari.
      Ako u tiganj sipate zaleđeni Hrono mix sa pečurkama, prilikom dinstanja ne morate dodavati vodu. Zaleđeno povrće će pustiti vodu i dinstaće se u sopstvenom soku.
    3. Za humus je najidealnije da nabavite leblebije u konzervi koje su već skuvane. Ali u slučaju da ne možete da ih nađete, potrebne su vam sirove leblebije.
      Sirove leblebije sipajte u lonac i prelite vodom da nabubre. Najbolje je da ih ostavite tokom noći.
      Prospite vodu u kojoj su stajale leblebije i dodajte novu. Količina vode treba da bude skoro dupla u odnosu na količinu nabubrelih leblebija. Kuvajte ih sve dok leblebije ne omekšaju. Procedite ih.
      Vodu u kojoj su se kuvale leblebije možete sačuvati, to je tzv akvafab ili vegansko belance. Koristite ga u pripremanju jela umesto belanceta.
      Priprema humusa: u blender dodajte skuvane leblebije i malo vode u kojoj su se kuvale leblebije, očišćen beli luk, sok od jednog limuna, malo morske soli, tahini pastu (pasta od susama). Sve izblendajte da dobijete homogenu masu. Maslinovo ulje dodajte na kraju da “razredite” humus do određene gustine po želji.
      Humus čuvajte u dobro zatvorenoj staklenoj tegli u frižideru. Obavezno pre zavaranja tegle, sipajte maslinovo ulje tako da stvori “čep” koji će čuvati humus.
    4. Serviranje: u dublji tanjir sipajte toplu isceđenu pastu od prosa, dodajte 2-3 kašike Humusa i dinstani Hrono mix sa pečurkama. Sve dobro izmešajte.
    5. Jelo servirajte toplo.
    6. Prijatno!

Cookie policy

Da bi naša stranica ispravno funkcionisala i da bismo stalno unapređivali svoje usluge koristimo kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na „Prilagodi postavke“ možete da postavite njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite veb stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića koji su opisani u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!