FRIKOM HRONO MINUT: Rižoto sa Hrono mix-om

  • 25 minuta
  • Srednje
  • Za 2-3 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Praziluk iseckajte na kolutove.
    2. Na malo maslinovog ulja od komine propržiti praziluk dok ne omekša.
    3. Praziluku dodati zaleđeni Hrono mix sa pečurkama i jednu šolju (od 2 dl) kinoe. Posolite i zalijte bujonom od povrća i začina. Ako nemate bujon prelijte ga vodom i desetak minuta pred kraj dodajte začine (biber, majčinu dušicu, kurkumu...)
      Napomena: Bujon od povrća spremite tako što ćete na malo dozvoljenog ulja (npr. od koštice gožđa ili maslinovo od komine) propržiti crni i beli luk da omekšaju. Dodate povrće (šargarepa, celer, paškanat) i lovorov list, prelijete vodom i kuvate na tihoj vatri. Kad omekša, izvadite povrće iz bujona. Dodajte začine (kurkumu, đumbir, majčina dušica, biber ili ako volite ljuto dodajte čilija). Pustite da se bujon kuva još par minuta. Ohladite ga. U frižideru može da stoji 2 -3 dana, ali je najbolje da ga izlijete u plastične posude i zaledite u zamrzivaču. Po potrebi ga možete vaditi i dodavati jelima.
    4. Poklopite i kuvajte oko 20 minuta, tj. da kinoa bude skuvana.
      Napomena: Rižoto možete i staviti u rernu da se zapeče.
    5. Jelo služite toplo.

    Prijatno!

Cookie policy

Da bi naša stranica ispravno funkcionisala i da bismo stalno unapređivali svoje usluge koristimo kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na „Prilagodi postavke“ možete da postavite njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite veb stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića koji su opisani u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!