FRIKOM HRONO MINUT: Topla salata od prosa i Hrono mixa sa pečurkama

  • 40 minuta
  • Srednje
  • Za 2-3 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Proso uveče potopite. Ujutru tu vodu prospite. U šepu u kojoj ćete da kuvate sipajte novu vodu, posolite i dodajte proso. Pustite da vri nekoliko minuta, sklonite sa šporeta i poklopite. U roku od 10 -15 minuta zrna će upiti svu preostalu vodu.
    2. Na malo maslinovog ulja od komine 10 -15 min dinstati Hrono mix sa pečurkama (ne morate dodavati vodu za dinstanje, zaleđeno povrće će priikom otapanja pustiti vodu i dinstaće se u sopstvenom soku).
    3. Mladi luk iseći na krugove (umesto mladog luka možete upotrebiti praziluk).
    4. Čeri paradajz prepoloviti (umesto čeri paradajza možete koristiti paradajz iz konzerve - proveriti da nema dodatog šećera).
    5. Sveže listove korijandera oprati i ubrusom prosušiti (ako volite ukus peršuna možete dodati njega ili npr. Baby spanać, matovilac, rukolu ili zelenu salatu ).
    6. Narendati koru limuna i iscediti jedan ceo limun srednje veličine. Ako je limun manji, upotrebite 2.
    7. U dublju činiju za serviranje dodajte topli kuvani proso (opciono 3 - 4 kašike po osobi), dinstani Hrono mix sa pečurkama, sveže listove korijandera, seckani mladi luk, čeri paradajz, rendanu koru limuna.
    8. Toplu salatu začiniti: morska so, beli luk seckani, maslinovo ulje, sok od limuna i listići sveže nane. Izmešajte salatu i servirajte.
    9. Jelo servirati toplo.
    10. Prijatno!

Cookie policy

Da bi naša stranica ispravno funkcionisala i da bismo stalno unapređivali svoje usluge koristimo kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na „Prilagodi postavke“ možete da postavite njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite veb stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića koji su opisani u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!