FRIKOM HRONO MINUT: Hrono projara sa povrćem

  • 60 minuta
  • Srednje
  • Za 4-6 osoba
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. U vanglu sipati prvo suve sastojke: proseni griz, brašno od prosa, brašno od leblebija, prašak za pecivo, morska so.
    2. Semenke lana sameljite u blenderu. Od toga 2-3 kašike sipajte u činiju i dodajte im 2-3 kašike hladne vode. Ostavite ih par minuta da upiju vodu, dobićete gelastu masu koja će pomoći da brašna koja su bez glutena posle pečenja budu kompaktna i da se ne mrve.
      Napomena: Umesto mlevenog lana možete koristiti psilijum.
    3. Nabubreli mleveni lan dodajte suvim sastojcima. Kiselu vodu dodajte malo po malo uz neprestano mešanje. Treba da dobijete glatko i malo ređe testo (gušće nego za palačinke). Na kraju dodajte ulje i izmešajte.
    4. Hrono mix sa pečurkama izdinstajte na 2 kašike ullja od komine masline. Ostavite da se malo ohladi.
    5. Uključite rernu na 200 stepeni.
    6. Pleh obložite pek papirom. Sipajte polovinu smese od brašna, preko stavite sloj od dinstanog Hrono mixa sa pečurkama. Preko njega prelite drugu polovinu smese od brašna i odozgo pospite semenkama od lana, suncokreta i bundeve.
    7. Hrono projaru prekrite aluminijumskom folijom da semenke ne bi izgorele dok se testo peče. Projaru pecite 10 - 15 minuta na 200 stepeni, pa onda smanjite temperaturu na 180 stepeni 20 -30 minuta. Pred kraj pečenja (5 minuta) skinite aluminijumsku foliju da se semenke ispeku i da gornji sloj dobije zlatno - braon boju.
      Savet: Vreme pečenja nije isto na svakom šporetu tako da se ne oslanjate previše na brojke u receptu, one nek vam budu samo smernice. Da li je testo pečeno ili ne najbolje ćete znati ako ga probodete čačkalicom. Ukoliko na čačkalici ostanu mrvice testa kada je izvadite, vratite projaru u rernu i još je pecite. Ako na čačkalici nema ništa kada je izvadite iz testa, onda je projara gotova. Skinite foliju i ostavite je još 5 min u isključenoj rerni.
    8. Projaru sve sa papirom izvadite iz pleha na dasku za sečenje. Isecite je na kocke.
    9. Jelo služite toplo.
    10. Prijatno!

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!