FRIKOM HRONO MINUT: Kisela čorba sa Hrono mixom

  • 15 minuta
  • Srednje
  • Porcija za 2-3 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
      1. U dublju posudu sipati malo ulja od koštice grožđa i dobro ga zagrejati. Dodati sitno iseckani mladi luk i pržiti ga 2-3 minuta.
      2.  U luk dodati 450g Frikom Hrono mixa i sve naliti sa 750 ml pilećeg bujona.
      3. Kuvati 10 minuta.
      4. Čorbu skinuti sa ringe i dodati kašičicu himalajske soli i kari začina.
      5. Izmiksati sve štapnim mikserom.
      6. Toplu čorbu, pre služenja, pospite svežim iseckanim peršunom i začinite sokom od isceđenog limuna.
      7. Prijatno!

    Napomena: U hrono ishrani ovakve čorbe se jedu 30 minuta pre glavnog jela. Ukoliko je čorba glavno jelo, dodajte neki protein, npr. kuvano meso, pečurke ili belance (2 po osobi) koje ćete dodati pred kraj kuvanja.

    Umesto pilećeg možete koristiti teleći bujon, bujon od svinjskog mesa, bujon od pečuraka, ali onda vodite računa da li dozvoljeno za ručak ili večeru.

    Bujon ćete napraviti, tako što ćete mesu dodati povrće (šargarepu, celer, paškanat, luk) u komadu, preliti vodom i kuvati. Kada je meso i povrće skuvano, bujon/vodu procedite i dodajte začine (npr. dozvoljena so, natur začin ili začine po sopstvenom izboru). Možete ga čuvati u frižideru ili ga zamrznuti, pa po potrebi dodavati jelima.

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!