Musaka sa bakalarom i blitvom

  • 65-70 minuta
  • Srednje
  • Za 4 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Krompir oljuštiti i iseći na krugove debljine 3 - 5 mm. Dotati mu Frikom blitvu (koja se prethodno odledila), posoliti i pobiberiti. Sve zajedno izmešati.
    2. Otopljene filete crnog bakalara iseći na manje komade.
    3. Beli luk iseći na listiće.
    4. Posudu za pečenje premažite uljem i slažite redove: krompir sa blitvom, riba i beli luk. Ribu posolite i pobiberite. Opet red krompira sa blitvom, red ribe i belog luka (posolite i pobiberite). Na kraju red krompira sa blitvom.
    5. Zalijte belim vinom. Posudu prekrite aluminijumskom folijom i pecite 30 minuta na 180 stepeni. Posle 30 min, skinite foliju i pecite još 15 minuta da krompir porumeni odozgo.
    6. Jelo služiti toplo.

    Prijatno!

Cookie policy

Da bi naša stranica ispravno funkcionisala i da bismo stalno unapređivali svoje usluge koristimo kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na „Prilagodi postavke“ možete da postavite njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite veb stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića koji su opisani u nastavku:

Podešavanja Prihvatam neophodno Ok!