Oslić Mediteraneo

  • 20 min
  • Jednostavno
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Odmrznute i prosušene filete oslića iseći popreko na trake 2cm.
    2. U činiji sjediniti maslinovo ulje, izgnječeni beli luk, začine i sok od limuna.
    3. Dodati isečenu ribu i sve lepo izmešati.
    4. Veći, dublji tiganj zagrejati, dodati ribu i pržiti uz stalno mešanje nekih 2 minuta, a zatim dodati mešavinu povrća i ostatak marinade.
    5. Posoliti po ukusu. Poklopiti i kuvati 15 minuta uz povremeno drmusanje tiganja, dok tečnost ne ispari i povrće ne omekša. Nikako nemojte mešati.
    6. 5 minuta pred kraj se tiganj i može otklopiti.
    7. Na kraju još malo začiniti po ukusu.
    8. Servirati na tanjir i poslužiti toplo.

    Ovo jelo je pripremila jedna od najpoznatijih food blogera Dragana Pušica, autor bloga "Moje grne". Na ovom blogu, između ostalih, možete naći najbolje recepte iz domaće kuhinje.