Riblja čorba od Frikom oslića, crnog bakalara I lososa

  • 60-70 minuta
  • Srednje
  • Za 6-8 osoba
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Lonac zagrejte, dodajte ulje, crni luk i praziluk. Kad luk omekša dodajte Frikom mešavinu za belu čorbu. Pustite da se dinsta 1-2minuta pa sve zalite bujonom od povrća. Kuvajte 10-15 minuta.
    2. Kuvano povrće izblendajte, dodajte začine i vodu. Začine možete pre dodavanja razmutiti u malo vode, da se ne bi stvorile grudvice.
      Napomena: začine i brašno pomešajte (količine možete odrediti sami), biće vam lakše pri začinjavanju riblje čorbe, a da se ne stvore grudvice.
    3. Ribu (oslić, crni bakalar i losos) isecite na sitnije komade, pa dodajte u čorbu. Čorbu poklopite i kuvajte 30 minuta. Ukoliko je potrebno dodajte još vode ili soli.
    4. Jelo služiti toplo.

    Prijatno!