Rižoto s plodovima mora

  • 30 minuta
  • Srednje
  • Za 2 osobe
Autor sibl@nivas.hr
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Sitno iseckajte crni luk i kratko propržite na zagrejanom maslinovom ulju.
    2. Dodajte pirinač i propržite 1 - 2 minuta, pa nalijte belim vinom. Ostavite da alkohol ispari, a zatim povremeno dolivajte topli bujon dok pirinač ne omekša.
    3. Kuvajte 16 - 18 minuta. Plodove mora operite pod mlazom mlake vode, osušite kuhinjskim papirom i propržite na kašici maslinovog ulja. Posolite i pobiberite.
    4. Pred kraj kuvanja u pirinač dodajte plodove mora, pa umešajte puter i parmezan.
    5. Servirajte u tanjire i pospite seckanim peršunom.

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!