Salata sa plodovima mora i avokadom

  • 30 min
  • Jednostavno
  • za 2 osobe
Autor sibl@nivas.hr
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Zakuvajte 1 litar posoljene vode, ubacite integralni bulgur i kuvajte oko 15 minuta.
    2. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja, kratko propržite čen belog luka presečen na pola i malo ljute paprike, pa ih izvadite iz tiganja.
    3. Na preostalo ulje dodajte plodove mora, prethodno isprane pod mlakom vodom i oceđene, i dinstajte ih oko 8 minuta.
    4. Sklonite ih s vatre i ostavite poklopljene sa strane. U međuvremenu, prepolovite avokado, izvadite košticu, oljuštite koru i isecite ga na kockice veličine oko 1 cm. Pomešajte ga sa bulgurom i začinite limunovim sokom.
    5. Dodajte plodove mora, začinite po ukusu solju i biberom, pa dodajte mirođiju.

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!