Posni sendvič sa ribljim štapićima i humusom sa Hrono mixom

  • 15 minuta
  • Jednostavno
  • 2-3 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Hrono mix sipati u vrelu vodu i kuvati desetak minuta. Proveriti da li je prokelj skuvan. Dobro ga ocediti.
    2. U blender dodati skuvani Hrono mix sa pečurkama, 4 kašike humusa i 3 kašike maslinovog ulja. Izblendati sve sastojke dok se dobro ne sjedine.
    3. Napraviti preliv: pomešati 2 kašike ulje, seckani beli luk, 1 kašiku soka od limuna, peršun i 1/3 kašičice morske soli.
    4. Na vrelom ulju pržiti panirane riblje štapiće po 3 minuta sa obe strane - tj. dok ne dobiju zlatno braon boju.
    5. Ređati: na donju polovinu zemičke namazati humus sa Hrono mixom, staviti list biljog (ili veganskog) sira, pržene panirane riblje štapiće, preliti štapiće prelivom (od belog luka i peršuna), preko staviti 1 - 2 koluta paradajza, zelenu salatu i preklopiti gornjim slojem zemičke.

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!