Boranija iz rerne

  • oko 20 minuta
  • Jednostavno
  • za 2 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:

    Posna varijanta:

    1. Frikom Boraniju putericu sipajte u dublju posudu, prelijte je uljem, dodajte beli luk u prahu (po ukusu) i so. Sve dobro izmešajte i sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom.
    2. Boraniju pecite u prethodno zagrejanoj rerni, oko 20 minuta na 150 stepeni, tj. dok ne dobije zlatno- braon boju.
    3. Ovakvu boraniju možete jesti kao gotovo jelo uz salatu ili joj može dodati Frikom panirane kolutiće lignje.

    Mrsna varijanta:

    1. Prvo pomešajte suve sastojke (parmezan, so i beli luk u prahu).
    2. U dubljoj činiji umitite jaje/a, dodajte Frikom boraniju putericu. Sve dobro izmešajte.
    3. Dodajte mešavinu sa suvim sastojcima i izmešajte.
    4. Boraniju pecite u prethodno zagrejanoj rerni, oko 20 minuta na 150 stepeni, tj. dok ne dobije zlatno-braon koricu od parmezana.
    5. Panirane kolutiće liganja (ne morate ih odmrzavati) pržite  5-6 minuta u prethodno zagrejanom ulju. Pržite uz povremeno okretanje, dok ne dobiju zlatno-žutu boju.
    6. Boraniju i lignje služite tople uz krišku limuna.

Osnovno povrće

Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!