Frikom Boraniju putericu sipajte u dublju posudu, prelijte je uljem, dodajte beli luk u prahu (po ukusu) i so. Sve dobro izmešajte i sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom.
Boraniju pecite u prethodno zagrejanoj rerni, oko 20 minuta na 150 stepeni, tj. dok ne dobije zlatno- braon boju.
Ovakvu boraniju možete jesti kao gotovo jelo uz salatu ili joj može dodati Frikom panirane kolutiće lignje.
Mrsna varijanta:
Prvo pomešajte suve sastojke (parmezan, so i beli luk u prahu).
U dubljoj činiji umitite jaje/a, dodajte Frikom boraniju putericu. Sve dobro izmešajte.
Dodajte mešavinu sa suvim sastojcima i izmešajte.
Boraniju pecite u prethodno zagrejanoj rerni, oko 20 minuta na 150 stepeni, tj. dok ne dobije zlatno-braon koricu od parmezana.
Panirane kolutiće liganja (ne morate ih odmrzavati) pržite 5-6 minuta u prethodno zagrejanom ulju. Pržite uz povremeno okretanje, dok ne dobiju zlatno-žutu boju.
Boraniju i lignje služite tople uz krišku limuna.
Osnovno povrće
Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.
Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku: