Fajitas

  • 20 - 25 minuta
  • Jednostavno
  • za 4 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Piletinu isečenu na trakice stavite u marinadu od ulja, soli, bibera i slatke mlevene paprike. Pustite da odstoji oko 5 min.
    2. Piletinu zajedno sa marinadom sipajte u vreo tiganj da se prži 3-4 minuta.
    3. Frikom Meksičku mešavinu dodajte piletinu i pržite 15 minuta uz povremeno mešanje. Pred kraj prženja, ukoliko je potrebno, možete dodatno posoliti i pobiberiti povrće i piletinu.
    4. Tortilje uvijte u aluminijumsku foliju i stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni 10minuta, da se zagreju.
    5. Gvakamole sos: Grubo naseckajte čeri paradajz - 10 komada. Avokado prepolovite, odvojite ga od kore i izgnječite ga. Iscedite limetu, iseckajte svežu čili papričicu i korijander (ako koristite sveže listove). Sve sastojke sipajte zajedno i izmešajte.
    6. Preliv sa paradajzom: Paradajz (čeri ili običan) i crni luk isecite, posolite, dodajte malo ulja i bosiljka (ili korijandera) i sve zajedno izmešajte.
    7. Filovanje tople tortilje: na jedan kraj sipajte malo fila od mesa i povrća, preko njega sipajte preliv od paradajza i crnog luka, preko toga gvakamole sos i odozg jogurt. Tortilji prvo presavijte “dno”, da vam ne bi ispadao fil tokom jela, a onda je urolajte kao palačinku, počevši od dela gde se nalazi fil. Možete prvo presaviti oba kraja, pa onda rolati, počevši od dela gde ste stavili fil.
    8. Fajitas služti tople ili hladne.

Mešavine povrća

Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!