Frikom naćosi

  • 20 - 25 minuta
  • Srednje
  • za 4 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Tortilje isecite na osmine (naćosi).
    2. U dubljoj posudi pomešajte 4-5 kašika ulja i začine (mlevenu papriku, beli luk u prahu, kumin i so). U ulje sa začinima uvaljajte naćose tako da budu prekriveni sa obe strane.
    3. Poređajte ih na pleh obložen pek papirom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 180 stepeni, odnosno dok ne postanu hrskavi.
    4. Zagrejte tiganj, dodajte piletinu sa marinadom i pržite je 3-4 minuta uz povremeno mešanje.
    5. Piletini dodajte Frikom Meksičku mešavinu i sve zajedno pržite još 15-20 minuta.
    6. U vatrostalnu posudu ređajte sloj naćosa, preko njih sloj piletine sa meksičkom mešavinom, 1/2 rendanog sira, pa opet naćose, piletinu i povrće i odozgo drugu polovinu sira.
    7. Pecite u rerni 10 minuta na 180 stepeni, dok se sir ne istopi.
    8. Servirajte toplo.

Nezačinjene mešavine povrća

Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!