Topla salata u činiji od tortilje

  • 20 - 30 minuta
  • Jednostavno
  • za 4 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Uključite rernu na 200 stepeni.
    2. Tortilju sa jedne strane premžite uljem, takođe i kalup ili okruglu vatrostalnu posudu. Tortiljom obložite unutrašnjost kalupa tako da poprimi oblik činije.
    3. Tortilju pecite 10 minuta, odnosno dok ne poprimi zlatno-braon boju. Tortilju ostavite da se ohladi.
    4. Zelenu salatu isecite na trake i stavite u veliku činiju.Isecite čeri paradajz na polovine i dodajte zelenoj salati u činiju.
    5. Avokado presecite na pola, izvadite košticu i odvojite od kore. Iseckajte ga na kockice i dodajte salati u činiju.
    6. Frikom Meksičku mešavinu pržite na vrelom ulju 15 minuta. Malo je prohladite, pa sipajte u činiju sa salatom.
    7. U manjoj posudi napravite preliv za salatu od ulja, soka od limete, rendane kore od limete, soli, belog luka i seckanog peršuna. Sve dobro izmešajte.
    8. Punite činije od tortilje salatom.

Nezačinjene mešavine povrća

Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!