prema ukusu rendana kora limete/limuna (za preliv za salatu)
1/2 kašičice soli (za preliv za salatu)
1/2 kašičice belog luka u prahu (za preliv za salatu)
2 - 3 kašike seckanog peršuna (za preliv za salatu)
Priprema:
Uključite rernu na 200 stepeni.
Tortilju sa jedne strane premžite uljem, takođe i kalup ili okruglu vatrostalnu posudu. Tortiljom obložite unutrašnjost kalupa tako da poprimi oblik činije.
Tortilju pecite 10 minuta, odnosno dok ne poprimi zlatno-braon boju. Tortilju ostavite da se ohladi.
Zelenu salatu isecite na trake i stavite u veliku činiju.Isecite čeri paradajz na polovine i dodajte zelenoj salati u činiju.
Avokado presecite na pola, izvadite košticu i odvojite od kore. Iseckajte ga na kockice i dodajte salati u činiju.
Frikom Meksičku mešavinu pržite na vrelom ulju 15 minuta. Malo je prohladite, pa sipajte u činiju sa salatom.
U manjoj posudi napravite preliv za salatu od ulja, soka od limete, rendane kore od limete, soli, belog luka i seckanog peršuna. Sve dobro izmešajte.
Punite činije od tortilje salatom.
Nezačinjene mešavine povrća
Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.
Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku: