Posna pita sa rižotom

  • 40 minuta
  • Jednostavno
  • za 2-3 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Praziluk koji ste isekli na krugove, pržite 1 - 2 minuta na vrelom ulju. Kad praziluk omekša i slojevi luka se odvoje jedan od drugog, dodajte Frikom mešavinu za Rižoto. Luk i rižoto zalijte bujonom (ili samo vodom). Posolite, pobiberite i dinstajte 15 minuta.
    2. U šerpici pomešajte ulje i kiselu vodu. Kuvajte, kad počne da ključa sklonite sa vatre
    3. Slažite po tri kore koje ste premazali mešavinom ulja i kisele vode. Na treću koru nanesite fil i urolajte je.
    4. Urolane pite slažite u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom.
    5. Pitu pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, tj. dok ne porumeni.
    6. Gotovu pitu seći kada se malo prohladi.
    7. Služiti toplo ili hladno.

    Prijatno!

Cookie policy

Da bi naša stranica ispravno funkcionisala i da bismo stalno unapređivali svoje usluge koristimo kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na „Prilagodi postavke“ možete da postavite njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite veb stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića koji su opisani u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!