Slane ruske šubarice

  • 60 minuta
  • Napredno
  • za 5-10 osoba
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Kora: Umutiti mikserom 4 belanceta sa malo soli. Kad belance postane penasto i gusto, smanjite brzinu i dodajte jedno po jedno žumance, malo po malo brašna, Grčkog jogurta, rendanu šargarepu, prašak za pecivo i ulje.
    2. Smesu za koru sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 15 - 20 minuta, da kora dobije zlatno - braon boju. Isključite rernu i ostavite koru par minuta u otvorenoj reni.
    3. Gotovu prohlađenu koru izvadite iz pleha i okruglom modlom (ili čašom) vadite krugove. Preostali deo kore izmrvite i ostavite sa strane.
    4. Fil: Skuvajte Frikom Zlatnu mešavinu (10 minuta), dobro ocedite i ohladite.
    5. U dubljoj posudi sjedinite: skuvanu Frikom Zlatnu mešavinu, kuvana rendana jaja, iseckanu pečenicu, izmrvljene ostatke kore, krem sir i pavlaku. Sve dobro izmešajte.
    6. Na svaki krug kore kašikom dodajte fil i preklopite drugim krugom kore. Punjene krugove sa filom malo stisnite da bi se fil rasporedio i po potrebi kašikom sa strane dopunite i oblikujte da biste dobili valjak.
    7. Premaz: umutite kašikom majonez i pavlaku, da se dobije homogena smesa. Ovom smesom slane ruske šubarice premažite sa strane u krug, pa ih onda uvaljajte u rendani kačkavalj.
    8. Slane ruske šubarice služiti hladne.

    Prijatno!

    Napomena: Od veličine modle kojom ćete vaditi krugove zavisi i broj šubarica koji ćete dobiti. Od jedne kore možete napraviti oko 10
    komada.
    Slane ruske šubarice su idealno hladno predjelo za slavlja, slave, rođendane...

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!