Boranija sa piletinom

  • 30 min
  • Srednje
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Predlog za serviranje:

Po želji, jelo se može posuti rendanim parmezanom.

Priprema:
    1. Pileće meso narezati na manje komade, posoliti i pobiberiti po ukusu i dobro sjediniti.
    2. U dubljem tiganju ili šerpi sa debljim dnom zagrejati ulje, dodati začinjeno meso.
    3. Posle par minuta, uz stalno mešanje dodati sitno seckani beli luk.
    4. Kada meso promeni boju dodati na listiće iseckani crni luk, boraniju i sok od paradajza.
    5. Promešati, poklopiti i nakon 5 minuta dodati bosiljak.
    6. Kuvati još 15 minuta uz povremeno mešanje.
    7. Pred kraj, po ukusu začiniti sa još malo bibera i bosiljka.

    Jelo pripremila Dragan Pušica, autor food bloga "Moje grne"

    Zdravi recepti

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!