Carski venac

  • 25 minuta
  • Jednostavno
  • za 4 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Testo za sve odledite, pa ga oklagijom razvijte na površini koju ste prethodno posuli brašnom. Nemojte ga previše tanko razviti, da bi moglo tokom pečenja da se "razlista".
    2. Isecite testo na trouglove (veličina zavisi od veličine okruglog pleha u kome ćete peći venac), kao da ćete pripremati kifle ili kroasane.
    3. Okrugao pleh obložite papirom za pečenje, a na sredinu stavite manju okrugu činiju, koja će vam pomoći da od isečenih trougova formirate krug. Oko nje ređajte trouglove, tako da se preklapaju širim delom koji će formirati krug, a neka krakovi sa vrhom budu prema vani.
    4. Celim krugom testa ređajte izrendani sir (gaudu, kačkavalj i mozzarellu), praveći venac. Izvadite činiju, pa krajeve trouglova preklopite preko sira, tako da dobijete venac. Venac obmotajte listovima slanine, a testo koje nije uvijeno slaninom premažite umućenim žumancetom.
    5. Rernu prethodno zagrejte na 220 stepeni, pa je smanjite na 200 stepeni kad ubacite venac da se peče. Pecite ga 10-15 minuta.
    6. Servirajte toplo.
    7. Prijatno!

Bazno testo

Trenuci koje pamtimo — miris sveće pečenih štrudli, doručak uz Frikom testo i slasne dezerte.

Ukusno